Breton
Sammenlikne med:   

Breton


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Breton:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 095
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
ANDRE NAVN: Epagneul breton, Brittany spaniel
 
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 17-25kg
Tispe: 15-23kg
HØYDE: Hann: 48-51cm
Tispe: 47-50cm
FARGE(R): oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit, trikolor
PELSLENGDE: Kort
PELS: kort og stri
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Breton
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Breton er en liten hunderase, såvel i størrelse som i antall i Norge. Interessen for denne lille, kvikke rasen har økt betraktelig de siste årene. Rasen har premiert seg oftere, og har vunnet og plassert seg i flere høystatusløp de siste årene. Breton er den minste av de stående fuglehundrasene. Rasen kommer opprinnelig fra Frankrike, nærmere bestemt Bretagne. De 2 første kom til Norge i 1954 fra Canada.

En breton skal være liten, elegant og kraftig. Den skal være meget energisk. Substansfull, men ikke tung. En breton skal ha et livlig, våkent og intelligent uttrykk. Den skal gi inntrykk av en liten, kompakt hund full av energi. En breton skal være kvadratisk i kroppsformen. Mankehøyden 48-51 cm. hos hannhunder, og 47-50 cm. hos tisper. Det tolereres en cm. opp eller ned. Fargen kan være oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit og trikolor. Området rundt øynene og ørene skal være farget. Breton kan bli født med full hale, kort hale eller stump hale. Kupering er ikke lenger lov i Norge.

En breton skal være ivrig søkende og skal tilpasse seg terrenget den jakter i. Den skal være robust og utholdende. Den kan brukes på alle typer fuglejakt, men er også en god familiehund. Breton er en utmerket apportør. Rasen har lite med sykdommer og arvelige lidelser. Bare epilepsi og hofteleddsdysplasi som er noe utbredt. Et fåtall har spondylose og patella luksasjon.

Bretonene er som regel hvite med rødbrune store flekker, men noen få har svarte flekker. De med svarte flekker har som regel flere flekker enn de med rødbrune.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!