Lancashire Heeler
Sammenlikne med:   

Lancashire Heeler


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Lancashire Heeler:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 8-9kg
Tispe: 7-8kg
HØYDE: Hann: ca 30cm
Tispe: ca 25cm
FARGE(R): sort&tan
PELSLENGDE: kort
PELS: glatt, glinsende
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Lancashire Heeler
Fårehunder
[...fårehunder er hunder som primært er avlet for å gjete sau (får). som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebegrepet gjeterhunder, men i gjernin...]
 

Lancashire heeler er en liten kugjeter fra England, opprinnelig grevskapet Lancashire. Der har den siden 1400-tallet vært kjent som bøndenes hund. Den har hatt som oppgave å drive kuer, samt fange rotter og ville kaniner. Den er også kjent for sin trofasthet mot sin eier.

Heeleren er svært intelligent og har et stort forråd av lyder når den "prater" med sin eier. Den er også humoristisk og det er vanlig at den ler ved å vise hele tanngarden. Rasens allsidighet har gjort den meget populær som selskapshund. Både for eldre som vil ha turfølge, og for den yngre som kan like agility og andre aktiviteter.

Heeleren er en glad og positiv hund som kan trives både på landet og i byen. I Norge finnes det ikke mange heelere pr. i dag (august 2001), men rasen er stor i Sverige, med egen klubb og mange aktiviteter.

* Rasenavn=Lancashire heeler
* Navn=Lancashire heeler/ormskirk heeler/ormskirk terrier
* Orginalt navn=Lancashire Heeler
* Hundetype=kveghund
* Str:= Liten (25-30 cm.)
* Aktivitetsbehov=: Middels
* Pelslengde=: Korthåret
* Behov for pelsstell=: Lite
* Allergivennlig=: Nei
* Bruksegenskaper=Familiehund, Vakthund og gjeterhund

Lancashire heeler er en lavstilt, kraftig og bevegelig arbeidshund. Den gjeter buskap og har terrierdrift for kanin- og rottejakt. Lancashire heeler er en glad hund som er meget hengiven overfor sin eier.

Hodet skal stå i forhold til kroppen. Issen er flat, bred og smalnende mot øynene, som sitter bredt fra hverandre. Middels markert stopp. Nesepartiet er likt skallens lengde, smalnende mot snuten. Issen og nesepartiets overlinje er parallell. Leppene skal være stramme. Øynene skal være mandelformete, middelstore og mørke. Tippører eller stående ører. Saksebitt. Kraftige kjever med regelmessig bitt. Over- eller underbitt er ikke ønskelig.

Halsen skal være middels lang og velansatt på skulderpartiet. Brystkorgen skal være lang og godt velvet. Lendepartiet skal være kort. Rygglinjen skal være rett og jevn. Fortrinnsvis er kroppslengden 2 cm lenger enn mankehøyden (målt fra manken til haleroten).

Skuldrene skal være vel tilbaketrukne og albuene tett inntil kroppen. Benstammen skal være kraftig. Forpotene tillates vridd lett utover, men ikke så mye at de blir svake eller hindrer fri bevegelse. Bakbena skal være muskukløse med lavt ansatt hase. Sett bakfra skal bena være parallelle, såvel i bevegelse som stående. Potene skal være små, faste og ha vel utviklete tredeputer.

Halen skal være høyt ansatt, ikke kupert, og bæres i en lett bue over ryggen, når hunden er aktiv. Raske, spenstige og naturlig fri bevegelser.

Avhengig av årstiden varierer pelsen noe, fra en glatt, glinsende kort pels til noe lengre pels med litt krage, men aldri utstående (strittende). Tillatte farger er Black & tan; svart med rødbrune tegninger på neseparti, kinn og oftest over øynene, fra albuene og nedover (såkalte "tommel-tegninger" ønskelig), på bakbenas innsider og under halen. Brun & tan er også tillatt. Tanfargen kan avta noe med årene. Hvitt er ikke ønskelig, men en liten hvit flekk i brystet kan tillates.

Mankehøyde: for hannhund: 30 cm, for tispe : 25 cm

Lettstelt og lettlært hund. Vil være med på det meste og kan lære det meste. Veldig glad i å leke. Rasen passer kanskje ikke så godt til mindre barn, men er en trofast kamerat.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!