Blå Picardie Spaniel
Sammenlikne med:   

Blå Picardie Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Blå Picardie Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 106
Gruppe 7: Stående fuglehunder
Seksjon 1: Kontintale fuglehunder
ANDRE NAVN: Blue Picardy Spaniel
 
STØRRELSE: medium
VEKT: Hann: 20,5
Tispe: 18,5
HØYDE: Hann: 56-61
Tispe: 52-58
FARGE(R): blå/grå
PELSLENGDE: middels
PELS: tykk og flat
AKTIVITET: mye
 

Treff i DogLex

Blå Picardie Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
Stående fuglehunder
[...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (instiktivt) tar stand (fryser fas...]
 

Blå Picardie Spaniel (også kjent som Épagneul Bleu de Picardi) er en allsidig idrett hund kjent for å lokalisere og hente under de mest ugunstige forhold. Hunden er en langbent spaniel med Setter egenskaper.
Blå Picardie Spaniel har et rolig, velbalansert og tålmodig gemytt. Den er veldig tilpasningsdyktig, går bra sammen med andre hunder og dyr og er forsiktig og leken med barn. Han er en dyktig vakthund som alltid annonserer fremmede som kommer nær og vil forsvare familien hans hvis han må.

Som en sportshund, jakter han nesten instiktivt, med en utrettelig holdning og er i stand til å gå en lang distanse i et jevnt tempo. Dette er en aktiv hund som krever regelmessig moderat trening.

Pelsen er av middels lengde, tykk og flat, men den kan også være litt bølget. Han har pelsfjær (sokker) på ører, ben, undersiden og hale. Pelsfargen er karakteristiske blå-grå med svart oppdateringer av ulike størrelser. Valper er født med mest hvit-grå, blåfargen fylles inn senere.

Hvis du vurderer å anskaffe deg en  Blå Picardie Spaniel valp (eller en hvilken som helst rase) er det svært viktig å være selektiv i valg av en ansvarlig og pålitelig oppdretter. Forsikre deg at foreldrene til valpen du ser på har alle helseattester i orden.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!