Collie Langhåret
Sammenlikne med:   

Collie Langhåret


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Collie Langhåret:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 156
Gruppe 1: Bruks-, hyrde- og gjeterhunder
Seksjon 1: Fårehunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Herding
The Herding Group, created in 1983, is the newest AKC classification; its members were formerly members of the Working Group. All breeds share the fabulous ability to control the movement of other animals. A remarkable example is the low-set Corgi, perhaps one foot tall at the shoulders, that can drive a herd of cows many times its size to pasture by leaping and nipping at their heels. The vast majority of Herding dogs, as household pets, never cross paths with a farm animal. Nevertheless, pure instinct prompts many of these dogs to gently herd their owners, especially the children of the family. In general, these intelligent dogs make excellent companions and respond beautifully to training exercises.
ANDRE NAVN: Rough Collie, Long-Haired Collie
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 25.5-29.5kg
Tispe: 18-25kg
HØYDE: Hann: 51-61cm
Tispe: 51-56cm
FARGE(R): Sobel, tricolor, blue merle.
PELSLENGDE: Lang
PELS: Rett dekkpels med myk undeull
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Collie Langhåret
 

Collie langhåret er mest kjent som Lassie hunden fra tv serien og filmen om hunde Lassie. Collie finnes både i langhåret og korthåret. Hunden har tre godkjente hovedfarger, sobel, tricolor eller blue merle.

Denne langhårede varianten av collierasen er blitt kjent som Lassie, verdens mest berømte hund. Den har tilogmed en engen stjerne på Hollywood Walk of Fame.
Colliens intelligens og hengivenhet er ekte. Den er hundeverdens speider.
Den oppstod for århundrer siden i Skottland og Wales. Navnet kommer fra sauene de gjette. De har en lang, tykk pels som beskyttet dem mot det skotske været og beskyttet halsen når de sloss mot rovdyr. De langhårede ble ofte gjeterhunder, mens de korthårende passet bedre til å drive dyrene til markede.
Disse flotte hundene er menneskenes hjelper, gjeterhund, vakthund og venn. De er robuste og rørlige så de kan takle vanskelig terreng. De er selvstendige tenkere som løser koplekse problemer og den viser det når den har løst det. Collien er en perfekt gjeterhund, den følger etter og iaktar, men dreper ikke, og de forstår hva hundedføreren vil. Det har sitt utspring i deres tilhørighet med menneskene.
De vil elske å bo på gård fordi de er noen skikkelige gårdshunder, men de klarer seg faktisk bra i leiligheter om de får nok trim. De tåler varme godt, tross den tykke pelsen, pelsen stenger luften inne og kan isolere og kjøle ned hunden.
Langhårede collier må ha mye stell, pelsen må børstes ofte og de feller mye hår. De korthårende krever nesten ikke stell i det hele tatt.
Collier er vant til mennesker og er lett å trene. De elsker barn og beskytter dem. De har gjeting i blodet, så man må ikke glemme at det er en gjeterhund. Mange gjeterhunder lekejager og småbiter så det må valpene vennes av med. De fleste collier nå for tiden har et rolig og stabilt temperament, men de kan være reserverte, så sosialtrening fra tidlig stadie er derfor viktig.

Collien er en flink hund, som lærer seg og kan brukes til det meste. Hunden er glad i mennesker og går derfor godt sammen med barnefamilier.
Hunden kan brukes til alt fra arbeidshund til utstillingshund.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!