Grønlandshund
Sammenlikne med:   

Grønlandshund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Grønlandshund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 274
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 1: Nordiske sledehundraser
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-35+ kg
Tispe: 25-30+ kg
HØYDE: Hann: 60+ cm
Tispe: 55+ cm
FARGE(R): Alle farger og kombinasjoner tillates
PELSLENGDE: Medium
PELS: tett, rett og stiv.
PELSSTELL: en del
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Meget aktiv
 

Treff i DogLex

Grønlandshund
Danske hunderaser
[...det finnes kun to danske hunderaser som er anerkjent internasjonalt, noe som nok skyldes at danmark fysisk henger sammen med det mellomeuropeiske kont...]
Hundekjøring
[...hundekjøring er en hundesport der en ekvipasje skal trekke og styre en slede eller pulk (vintersport), ei vogn eller en sparkesykkel (sommersport) ove...]
Nordiske hunderaser
[...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske landene: danmark inkludert ...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Grønlandshund er en stor og kraftfull sledehund med røtter som brukshund blant inuittene på Grønland. Den tilhører våre eldste tamhunder og er av en type som kan ferdes ute i nærmest alle vær- og vindforhold. FCI har plassert den som en nordisk sledehundrase blant spisshundene.

Les mer om danske hunderaser i DogLex.

Grønlandshund er sterk og muskuløs og har en meget kraftig kort hals og en svakt rektangulær kropp. Brystkassen er meget bred og ryggen rett. Hodet er kileformet og ulvelignende, med en bred og svakt velvet skalle. Tydelig markert stopp og en rett og bred neserygg. Tynne tørre lepper og ganske små triangulære stående ører. Halen er kort og tykk og skal bæres ringlet over ryggen. Muskuløse, kraftige bein og sterke, ganske brede og runde labber.

Pelsen er tett, rett og stiv. Kort på hodet og på beina, lengre på resten av kroppen. Tykk og lang på undersiden av halen. Underullen er tett og myk. Alle farger og kombinasjoner tillates, unntatt albino.

Hannhundene skal være minst 60 cm i skulderhøyde og veier gjerne 30–35 kg eller mer. Tispene skal være minst 55 cm i skulderhøyde og veier gjerne 25–30 kg eller mer.

Grønlandshunden er en utpreget brukshund med særskilte egenskaper som trekkhund og kløvhund. Den har imidlertid også vist seg som en god jakthund på sel og bjørn. Den er råsterk og meget utholdende og hardfør, og tåler såvel regn som ekstrem kulde godt. Den har dessuten gode egenskaper som familiehund i et aktivt miljø. Den er også ofte å se som utstillingshund.

Grønlandshund passer ikke i en leilighet, og trenger å være mye ute hele året rundt. Den passer best som familiehund i en meget aktiv familie, som gjerne bor slik til at de kan ha en stor hundegård hunden kan ferdes i når den ikke er ute på tur i skog og fjell.

Som hund er den livlig, lojal og sosial, noe som gjør den til en god selskapshund. Grønlandshunden har sin bakgrunn og opprinnelse blant et nomadisk jeger og samler folkeslag med lite fast eiendom. Den har derfor ikke utviklet vaktegenskaper og vil være lite egnet som vakthund. Den er sjelden aggressiv mot mennesker og er svært glad for all kontakt.

Den trenger en klar og tydelig leder og tidlig dressur. Den har sterke flokkegenskaper og vil jakte om anledningen byr seg, men den er bare unntaksvis aggressiv mot andre hunder. Den trenger mye mosjon for å trives.

Pelsen må stelles regelmessig, og ofte under fellingen.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!