Akita
Sammenlikne med:   

Akita


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Akita:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 255
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 5: Asiatiske spisshundraser og beslektede raser
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Working
Dogs of the Working Group were bred to perform such jobs as guarding property, pulling sleds and performing water rescues. They have been invaluable assets to man throughout the ages. The Doberman Pinscher, Siberian Husky and Great Dane are included in this Group, to name just a few. Quick to learn, these intelligent, capable animals make solid companions. Their considerable dimensions and strength alone, however, make many working dogs unsuitable as pets for average families. And again, by virtue of their size alone, these dogs must be properly trained.
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-50 kg
Tispe: 30-50 kg
HØYDE: Hann: 67 cm (+/-3cm)
Tispe: 61 cm (+/-3cm)
FARGE(R): sesam(rød), tigret eller hvit
PELSLENGDE: Kort
PELS: Grov, rett dekkpels
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Akita
Blandingshunder
[...en blandingshund kalles også ofte hundebastard, kjøter eller gatemix. det er normalt en tilfeldig krysning mellom to eller flere ulike (ofte popul...]
Japanske hunderaser
[...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynologisk sammenheng. de er alle utnevnt som nasjo...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
Vakt- og vokterhunder
[...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder, men også en hu...]
 

Akitaen er en stor og robust spisshund med et bjørneaktig utseende som opprinnelig kommer fra Japan.
Idag blir akitaen hovedsakelig brukt som "utvidet" familiehund. Dens lojalitet er legedarsk.

Akita er en stor, robust og solid bygget hund med tydelig kjønnspreg. Hannhundene har en mankehøyde på 67 cm +/-3cm. Tispene har en mankehøyde på 61 cm +/-3cm. Pelsen består av en grov og rett dekkpels og en bløt og tett underull. Manken og bakparten har noe lenger pels. Halen har lenger pels enn resten av kroppen.
Rød, sesam (rød fawn med sorte tupper), tigret og hvit er alle godkjente farger på en akita. Alle fargene unntatt hvit skal ha "urajiro". Det vil si hvitaktig pels på siden av snuten, kinnene, undersiden av kjeven, halsen, brystet, magen, undersiden av halen og på innsiden av bena. Akitaen røyter voldsomt to ganger i året.

Ifølge rasestandarden er akita behersket, trofast, håndterlig og lærevillig. Rasen er meget allsidig og bør brukes til noe slik at den får tilstrekkelig aktivisering. Agility, lydighet, spor, ettersøk, jakt og turer med kløv er alle aktiviteret en akita kan trives med.
Akitaen kan være veldig sta, og krever en vennlig men bestemmt eier.

Akitaen er veldig flokkbevisst. Det er derfor ekstra viktig at den lærer å omgås fremmede hunder og miljøer fra den er liten.
Den kan godta både katter, andre hunder, fulger etc. innad i flokken hvis den lærer dette.
Den er ikke bestandig like glad i hunder av samme kjønn.

Akitaen er en trofast og trivelig familiehund forutsatt at den får tilstrekkelig mosjon og aktivisering.

Den blir ansett som nasjonalskatt i hjemlandet, det er æren japanerene har vist akitaen. En kjent hund er Hacito fra Tokia som fulgte sin herre til togstasjonen hver dag. Så en dag døde eieren før han kom hjem men hunden fortsatte å komme til stasjonen hver dag i 8 år etter eierens død.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!