Irish Softcoated Wheaten Terrier
Sammenlikne med:   

Irish Softcoated Wheaten Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Irish Softcoated Wheaten Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 040
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
ANDRE NAVN: Wheaten Terrier, Wheaten, Wheatie
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 15-7-18 kg
Tispe: 13-15 kg
HØYDE: Hann: 46-48kg
Tispe: 43-47kg
FARGE(R): Hvetefarget/gultoner
PELSLENGDE: Middels
PELS: Lett bølget
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Noe
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Irish Softcoated Wheaten Terrier
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Irish soft-coated wheaten terrier er en hunderase med opprinnelse fra Irland. Tradisjonelt var den en gårdshund som ble brukt som jakt- og vakthund, bl.a. til utryddelse av rotter og mus og til småviljakt på kanin, rødrev, grevling og oter.

Wheaten terrierer er en velbygd og langbeint, kvadratisk terrier med en karakteristisk rikelig, silkeaktig hvetefarget pels. Kroppen er muskuløs og kompakt, med kort rett rygglinje. Halsen kraftig og uten løst hud. Brystkassen er dyp og lendepartiet er kort og meget kraftig. Hodet er langt og skallet flat, aldri grovt, med markert stopp. Kraftig kjeveparti og små-middels store hengeører. Pelsen er silkeaktig myk og bølger lett. Fargen er hvetefarget/gultonet i alle nyanser. Hannene blir ca. 46-48 cm i skulderhøyde og veier gjerne 15,7-18 kg, tispene blir ca. 43-47 cm høye og veier ca. 13-15 kg. Det finnes to typer innen for wheaten terrieren.
Den irske pelstypen, den er litt mindre og er den opprinnelige.
Den amerikanske pelstypen er litt større og har mer underull så den krever litt mer pelsstell,
Wheaten terrierer er en allsidig brukshund, som egner seg til alt fra gårdshund, vakthund og jakthund til servicehund, lavinehund, kløvhund, utstillingshund og familiehund m.m. Den har både energi og utholdenhet nok til de fleste oppgaver.

Wheaten terrierer en allsidig, selvstendig, modig og energisk hund som kan forsvare uten å være aggressiv. Den bjeffer ikke i utide og blir gjerne regnet som en hengiven familiehund. Den er snill, tillitsfull og leken mot sine egne, mot fremmede er de også kjent for å være tillitsfulle og veldig glad i å gi alle rundt seg et kyss. Rasen kan være noe aggressiv mot andre hunder. God sosialisering er følgelig viktig med rasen! Rasen er og kjent for å ha en tendens til å hoppe på folk av ren lykke. Som sådan passer rasen best for aktive mennesker, som vet å gi denne hunden fysiske og mentale oppgaver for hunden krever mye aktivisering. Pelsen må stelles regelmessig, dette innebærer både klipping og børsting. Wheaten terrieren er samtidig en allergivennlig hund, dette innebærer at rasen ikke røyter. Hunden er svært leken, og leker langt inn i alderdommen.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!