Irish Glen Of Imaal Terrier
Sammenlikne med:   

Irish Glen Of Imaal Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Irish Glen Of Imaal Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 302
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: ca.16 kg
Tispe: ca.16 kg
HØYDE: Hann: ca.35 cm
Tispe: ca.35 cm
FARGE(R): Varianter av hvete og blå
PELSLENGDE: Middels
PELS: Rufsete, stri men myk
PELSSTELL: Lite
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Irish Glen Of Imaal Terrier
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Irish Glen of Imaal terrier er som navnet sier en terrier som stammer fra området Glen of Imaal, som er et lite dalføre i Wicklow Mountains sørøst i Irland. Den kalles gjerne bare «glen» av hundefolk.

 

Glen ble trolig opprinnelig avlet som gårdshund. Den har med stor sikkerhet fungert som en stallhund hos bøndene, og har derfor et godt vakthundinstinkt i behold. I dag er imidlertid rasen først og fremst en hyggelig og livlig familiehund, selv om den også har en rekke andre brukshundegenskaper som kan utnyttes. Dens pågående og energiske natur gjør den også egnet til flere former for hundesport. En skal heller ikke se bort i fra at denne hunden fortsatt er en ypperlig jakthund, spesielt for rotter og mus. Den skal ha en nærmest lydløs jaktform.

Det sies at glen utgjør en ypperlig familiehund. Den er energisk og livlig, men tolerant og snill. Som terriere flest må en allikevel regne med en hund som «tenker selv». Den kan altså være litt sta og egen. En må også påregne noe pelsstell, spesielt tatt i betraktning at den på grunn av størrelsen lett får bøss og skitt på seg. Den røyter ikke.Den må aktiviseres både fysisk og psykisk for å trives, og passer som sådan best for litt aktive mennesker.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!