Fox Terrier Ruhåret
Sammenlikne med:   

Fox Terrier Ruhåret


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Fox Terrier Ruhåret:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 169
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Terrier
People familiar with this Group invariably comment on the distinctive terrier personality. These are feisty, energetic dogs whose sizes range from fairly small, as in the Norfolk, Cairn or West Highland White Terrier, to the grand Airedale Terrier. Terriers typically have little tolerance for other animals, including other dogs. Their ancestors were bred to hunt and kill vermin. Many continue to project the attitude that they're always eager for a spirited argument. Most terriers have wiry coats that require special grooming known as stripping in order to maintain a characteristic appearance. In general, they make engaging pets, but require owners with the determination to match their dogs' lively characters.
ANDRE NAVN: Wire Fox Terrier
 
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: 7-8 kg
Tispe: 7-8 kg
HØYDE: Hann: maks 39 cm
Tispe: maks 37 cm
FARGE(R): Hvit med sorte eller tan tegninger
PELSLENGDE: Lang
PELS: Stri og ru
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Fox Terrier Ruhåret
 

Foxterrier er en liten britisk hunderase som har eksistert i England siden 1500-tallet. Den finnes i en ruhåret og en korthåret variant.

Terra i ordet terrier betyr jord og terriere graver gjerne i den.
De er livlige, rampete og energiske. De ble brukt i revejakt og er ekstremt modige.
Når dørklokken ringer eller det er en lyd utenfor, hoppe de rundt som en sprettball. De logrer ikke med halen, de dirrer. De har mye energi og trenger plass. Det er en mindre hund som kan bo i leilighet så lenge den får ut energien på tur. Den trenger å omgås andre valper når den er liten.
Den bør børstes regelmessig og skal hunden stilles ut skal pelsen plukkes ved at man drar i hårenen for hånd. Da forblir huden i toppform.
Den selvstendige terrieren er ikke lett å dressere. De er intense og har ikke så høy toleranse for barn. Kommer de til den rette familien er dette en bra hund som vil følge deg overalt.

Foxterrier finnes i variantene ruhåret og korthåret, der førstnevne er mest vanlig.
Den lange og strie pelsen gir den ruhårete fox terrieren en helt annet siluett enn den glatthårete, spesielt på ben og snute. Pelsen på den ruhårete foxterrieren må trimmes (pelsen nappes) 2-4 ganger i året, og pelsen bør børstes og gres hver uke. En ruhår som stelles riktig, røyter svært lite.

I Europa er foxterrieren stort sett tricolor (svart, brun og hvit) med hovedvekt på det hvite. I USA har Ginger-foxterrier (kun brunt og hvitt) blitt holdt i avlslinjene og enkelte oppdrettere har begynt arbeidet med å gjeninnføre den i Europa. I 2003 kjøpte den kjente oppdretteren og dommeren Grethe Bergendahl ginger-tispen Cederbriar Coeur De Catherine fra USA, som senere har fått flere ginger-valper.


Foxterrier er en ypperlig hihund på rødrev og grevling, men i dag er rasen først og fremst en gøyal og aktiv familiehund. Den er også en god vakthund og en populær utstillingshund.

I mellomkrigstiden var foxterrieren veldig vanlig, og den fikk rykte på seg for å være en svært høylytt og ilter rase. Gjennom bevisst oppdrett og fokus på familevennlige egenskaper er dagens hunder ikke mer "bråkete" enn hunder flest. Rasen er imidlertid svært aktiv, glad, livlig, intelligent og energisk. Den krever både regelmessig mosjon og oppgaver for å trives maksimalt. I så måte er det mange som bruker den i agility og andre former for hundesport.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!