Airedale Terrier
Sammenlikne med:   

Airedale Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Airedale Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 007
Gruppe 3: Terriere
Seksjon 1: Store og mellomstore terriere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Terrier
People familiar with this Group invariably comment on the distinctive terrier personality. These are feisty, energetic dogs whose sizes range from fairly small, as in the Norfolk, Cairn or West Highland White Terrier, to the grand Airedale Terrier. Terriers typically have little tolerance for other animals, including other dogs. Their ancestors were bred to hunt and kill vermin. Many continue to project the attitude that they're always eager for a spirited argument. Most terriers have wiry coats that require special grooming known as stripping in order to maintain a characteristic appearance. In general, they make engaging pets, but require owners with the determination to match their dogs' lively characters.
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 25-35
Tispe: 22-33
HØYDE: Hann: 59-61
Tispe: 56-58
FARGE(R): brun med sort sadel
PELSLENGDE: kort
PELS: Stri
PELSSTELL: lite
ALLERGI: lite
 

Treff i DogLex

Airedale Terrier
 

Dette er den største av terrierne. Det er en sporty familiehund. den kan være litt sta, men er regnet for å være grei å dressere. Krever en fast hånd. Airdale terrieren er en sunn hund og tåler turer i all slags vær. Den er anvennlig som kløv og "trekkhund". Vil vokte hjemmet ditt. Pelsen er stri med dekkpels og underull. Den røyter normalt ikke. Pelsen skal ikke klippes, men den skal trimmes/nappes for å holdes i orden. Det er bedre å gjennomgre pelsen med en kam enn å børste den, men pelsstellet er ikke avskrekkende.
Airedale terrieren er en sporty hund med et tiltalende utseende - er intelligent ( ! ) og trofast - er god venn med barna - er vakthund om det trengs - har et godt temperament, men kan bli overbeskyttende.

Airedale Terrieren er kongen blant terrierne, og er den største av dem alle - det er en sterk og kraftig hund som er både selskaps- og familiehund - den har et imponerende utseende og en dyp stemme som kan skremme bort uvelkomne "gjester".

I våre tider brukes nok Airedale Terrieren mest som familiehund, men den er godt egnet som brukshund. Den går spor eller agility, er førerhund for blinde eller er lavinehund - mest av alt er den likevel turkamerat og nabolagets venn.

Pels: Brun med sort sadel. Stri pels som skal trimmes 2-3 ganger i året, for hånd med kniv. Røyter ikke.

Temperament: Blide, sosiale hunder med mye entusiasme og humor. Fysisk tøff og elsker tur og aktivitet. Uavhengig temperament. Ofte sta men sjelden sint.

Mosjon: Airedale terrieren trenger ikke spesielt mye mosjon, men dette er en hund med stor kapasitet om den får trening. Leken.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!