Alaska husky
Sammenlikne med:   

Alaska husky


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Alaska husky:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: alaskan husky, alaskahusky, village dog
 
VEKT: Hann: 23-28
Tispe: 18-23
HØYDE: Hann: -
Tispe: -
FARGE(R):
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Svært aktiv
 

Treff i DogLex

Alaska husky
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Alaska husky er en mellomstor til stor polarhund med ypperlige trekkhundegenskaper, men typen mangler internasjonal anerkjennelse som egen hunderase fra de store stambokregisterene. Dette er en hundetype som opprinnelig stammer fra Alaska og det nordlige Canada.
Alaska husky minner om sibirsk husky og er en typisk polar spisshund av type, men den har ikke egen rasestandard og varierer mye i størrelse, vekt og pels. Kroppen er rektanglær i formen og smal. Lemmene lange og slanke. Langdistanse huskyer har ofte noe tettere pels og kraftigere bygning enn hunder som er avlet for kortere løp.

Hannene kan veie opp mot 28 kg, men veier mer typisk 23-26 kg. Tispene er lettere og veier typisk 18-23 kg.

Alaska husky er en typisk brukshund og trives best når den kan jobbe hardt. Den egner seg ypperlig som sledehund og den tåler stor belastning når den er godt trent, herunder også store variasjoner i temperatur og værforhold. De fleste konkurransekjørere foretrekker tisper mellom 20 og 23 kg og hannhunder mellom 22 og 26 kg. Hunder med gode poter og som kommer seg raskt etter anstrengelser blir favoriserte. Typen har også gode egenskaper som kløvhund og familiehund.

Alaska husky er en hund som krever mye mosjon for å trives. Den har utmerkede flokkegenskaper og trives best i flokk, enten med andre hunder eller sammen med familien.

Alaska husky er sunn hund med få arvelige problemer.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!