Wachtelhund
Sammenlikne med:   

Wachtelhund


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Wachtelhund:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 104
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 48-54 cm
Tispe: 45-51 cm
FARGE(R): brun,brunskimmel
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Glatt, lett bølget
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Stort behov
 

Treff i DogLex

Wachtelhund
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Wachtelhunden kommer opprinnelig fra Tyskland. Wachtelhunden har sin opprinnelse fra støtende, kortdrivende og apporterende hunder som siden århundrene ble benyttet under jakt etter småvilt i sør Tyskland. Blodsmessig regnes wachteln å være nær beslektet med langhåret Vorsteh, Münsterlander og enkelte spaniellraser.

Wachteln er en hund for jakt i skog og vann som driver med los, apport og ettersøk. Egenskapene for disse anvendingsområdene er prioritert fra starten av avlen . Godt feltarbeid og evnen til å stå for vilt er også gode egenskaper for rasen. Wachteln er en kortdrivende hund som skal drive med rikelig og godt hørbar los. Flesteparten av hundene driver noen minutter og drevtid over 15 min. er ikke ønskelig for rasen. Søket er større og mere selvstendig sammenlignet med støtende hunder. Wachteln har en utpreget sporinteresse og arbeider vanligvis med nesen lavt. Den ligger ikke lenge på sporet men returnerer raskt til føreren. I dag brukes Wachteln først og fremst til å jakte klovvilt men blir også brukt til hare, kanin, villsvin og rev samt annet rovvilt.

Wachteln har gode egenskaper som apportør, den går veldig gjerne i vann samtidig som den er en meget dyktig svømmer. Med trening kan den bli en god apportør såvel i vann som på land.

Wachteln kombinerer sporinteresse med lærevillighet og samarbeidsvilje. Disse egenskapene til sammen gir hunden gode forutsetninger til å bli en utmerket ettersøkshund. Den er også rask og tøff nok til å gå på skadd vilt for enten å stille det eller å avlive det. En del hunder viser anlegg for stålos ved dødt vilt, mens andre rapporterer dødt vilt.

Wachteln er i hjemmet en rolig og trygg hund som er åpen og trygg mot mennesker. I skogen er den en livlig og har stor jaktlyst, samt at den er tøff mot rovvilt og skadet vilt. Den er lettlært og samarbeidsvillig men er til tider veldig sta, et gammelt Tyst utrykk sier at wachteln hensynsløst utnytter sin herres feil.