Sussex Spaniel
Sammenlikne med:   

Sussex Spaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Sussex Spaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 127
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 2: Spaniels
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
STØRRELSE: Mellomstor
VEKT: Hann: 20,5 kg
Tispe: 18 kg
HØYDE: Hann: 38-40 cm
Tispe: -
FARGE(R): Rik gyllen leverfarge
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Glatt med faner
PELSSTELL: Daglig
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Sussex Spaniel
Spaniel
[...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinnelig var såkalte kortjagere av settertype. fler...]
 

Sussexspanielen var veldig populær hos gårdbrukerne i Sussex i Sør-England, derav navnet.
Rasen er nevnt i opptegnelser fra 1795, da mye større enn nå. Noe senere oppsto en variant som hadde noe clumber spaniel og noe blodhund innblandet. Det er synd at det blir stadig færre sussex spanieler, for det er trofaste hunder, aktive og våkne, og de har glimrende nese. Pelsen som er rikelig og har en rik, gyllen leverfarge med gylne hårspisser, mister dette gylne skjæret og blir mørkere i fargetonen hvis hunden holdes innendørs som selskapshund.

Pluss ved rasen:
* Trofast
* Utrettelig arbeidshund
* intelligent
* Kvikk

Vær også klar over
* Tendens til å være enmannshund

Sussex spaniel hører til en av våre sjeldne spanielvarianter. Den er en tung,  kompakt hund med tykk hud og lavt ansatte ører. Rygg og lend er godt utviklet og muskuløse i både bredde og dybde. Hele kroppen er sterk og jevnt bred fra manke til hofte uten tegn til midje.
Pelsen skal være rikelig og flat uten tendens til krøller, og underullen skal være tett og rikelig. Hunden skal helst ha en rik, gyllen leverfarge der håret går over til en gyllen farge i tuppene. Mørk leverfarge eller rødbrun farge er uønsket.

Hunder av denne rasen er mellom 38 og 42 cm høye, og har en vekt på ca 23 kg

I motsetning til andre spaniels, bjeffer sussex spaniel når den jager, og det sies at jegeren kan høre på tonefallet til hunden hva slags vilt det er den har fått teften av. Den er en hund full av styrke og gjør en god jobb i tett underskog.

Sussex spanielen er en fin familiehund og kompanjong. Rasen er kjent for å være barnevennlig, og snill mot andre dyr. Den er relativt lett å trene, og ikke svært mosjonskrevende. Den trives både i byen og på landet, og liker seg selv om det er kaldt. Før man skaffer seg en slik hund bør man imidlertid være klar over at den krever en del pelsstell.


STANDARD
Helhetsinntrykk: Lang, rektangulær kropp. Massiv og kraftig, støtende hund, aktiv og energisk. Den har karakterristiske, rullende bevegelser, ulik alle andre spanielbevegelser. Overlinjen vannrett, rygg og lend bred og muskuløs.

Farge: Rik, gyllen leverfarge, gylne hårspisser.

Hode: Bredt skalleparti, middels rundet fra øre til øre. Skal ha pannefure og markert stopp. Øyenbrynene skal være rynket og occiput tydelig, men ikke fremtredende. Nesebrusken godt utviklet og leverbrun. Hodet skal være velbalansert. Hasselbrune øyne, ikke for runde, ganske store. Mildt uttrykk. Ørene skal være tykke, ganske store og dråpeformede. Lavt ansatt,men ovenfor øyelinjen. Tett tilliggende. Bitt saksebitt.

Hale: Lavt ansatt, må ikke bæres over rygglinjen. Halen skal ha pels og skal bevege seg livlig.

Poter og ben: Runde poter med kraftige tredeputer. Forholdsvis korte forben. Skråstilte skuldre,muskuløse over-og underarmer, kraftig benstamme. Bakbena forholdsvis korte, ikke utpreget vinklet.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!