Lagotto Romagnolo
Sammenlikne med:   

Lagotto Romagnolo


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Lagotto Romagnolo:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 298
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 13-16 kg
Tispe: 11-14 kg
HØYDE: Hann: 43-48 cm
Tispe: 41-46 cm
FARGE(R):
PELS: Krøllet
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Lagotto Romagnolo
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Lagottoen beskrives som snill, kjærlig og hengiven mot sin eier og lett å trene. Den er en god venn, men også en utmerket vakthund (varsler). Den har lite eller ingen aggressivitet mot andre hunder og mennesker, meget sosial selv om den kan være noe reservert. Den livsglade og energiske lagottoen er ikke passende for stuesittere, men hører heller ikke til de rasene som krever sykkelmosjon.

De elsker lange, frie turer. Finnes det vann eller sølepytter pleier lagottoen å utforske dem - gjerne avrundet med en rask rulletørking i sand eller gress. Til tross for dette er lagottoen som oftest tørr innen en halv time og siden rister de av seg det meste av sand og støv.

Den største forskjellen mellom lagotto og de andre vannhundene er lagottoens kvadratiske kropp mens både barbet og den spanske og den portugisiske vannhunden er rektangulære.

Lagottoen beskrives som snill, kjærlig og hengiven mot sin eier og lett å trene. Den er en god venn, men også en utmerket vakthund (varsler). Den har lite eller ingen aggressivitet mot andre hunder og mennesker, meget sosial selv om den kan være noe reservert. Den livsglade og energiske lagottoen er ikke passende for stuesittere, men hører heller ikke til de rasene som krever sykkelmosjon. De elsker lange, frie turer. Finnes det vann eller sølepytter pleier lagottoen å utforske dem - gjerne avrundet med en rask rulletørking i sand eller gress. Til tross for dette er lagottoen som oftest tørr innen en halv time og siden rister de av seg det meste av sand og støv.

Utseende

Lagottoens mest karakteristiske trekk ved første øyekast er den ganske kort, myke og krøllete pelsen. Den skal være kraftig krøllet over hele kroppen - kun hodet, ørene og skjegget får ha mindre krøll. Pelsfargen skal være enten ensfarget hvit, skittenhvit, leverbrun, brunskimmel eller aprikos eller hvit med leverbrune eller aprikos flekker.

Helhetsinntrykket skal være en nærmest kvadratisk hund som ikke skal se lavbeint ut. Kroppen skal gi et bastant inntrykk - hvilket først og fremst kommer fra den krøllete pelsen og godt oppdratte buklinjen. Halsen skal være kraftig og ganske lang, og halen bæres vagt oppover eller til og med rett opp når hunden er alert og opphisset.

Tisper veier mellom 11 og 14 kilo og har en skulderhøyde på 41 - 46 cm.
Hannhunder veier mellom 13 og 16 kilo og har en skulderhøyde på 43 - 48 cm.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!