Irsk Vannspaniel
Sammenlikne med:   

Irsk Vannspaniel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Irsk Vannspaniel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 124
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 30-33 kg
Tispe: 25-30kg
HØYDE: Hann: 53-59 cm
Tispe: 51-56 cm
FARGE(R): Rik rødbrun leverfarge
PELSLENGDE: Halvlang
PELS: Tykk, tett, faste krøller, helt fri for ull,
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: ikke allergivennlig
AKTIVITET: Stort behov
 

Treff i DogLex

Irsk Vannspaniel
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Irsk VannSpaniel er en hund av meget gammel avstamning, og det er bevis på at Irsk vann Spaniel-type går tilbake så langt som 700 og 800 århundrer AD. På slutten av 1100-tallet, hunder funnet i Sør-Irland under elven Shannon ble kalt Shannon Spaniels eller Irish Water Spaniels, blant andre ting. Eksemplarer som er ble gitt til Adelen, og registrerer dokumentet "Vann Spagnel" med "lang, grov, krøp hår og en hale noe nakent og naken."

Irsk vannspaniel, slik vi kjenner den i dag, ble reddet som rase på 1830 tallet, da den var nær ved å dø ut. Mr.Justin MacCarthy?s hund, Boatswain født i 1834, sies å stå ved foten av stamtreet til de som lever i dag. Alle eksemplarer som lever i Norge i dag kan spores konkret tilbake til 1834 og denne hunden. , Båtsmann opplevde å bli nesten 20 år gammel og etterlot et klar type som ble rasen, utstilt og godkjent av Kennel Club byråkrati. I 1849, den første spesielle klassen for rasen ble oppgitt, og det første Westminster Kennel Club show i amerika viser en oppføring av fire Irish Water Spaniels i 1877.

Rasen ble primært brukt som andehund. I Irland brukes den som retriever, i England som spaniel, det vil si at den både støter og apporterer. Irsk vannspaniel kombinerer puddelens klokskap, setterens gode nese og jaktlysten og jaktiveren til spaniels.

Irsk vannspaniel er den største av alle spaniels og den eneste som har beholdt sin lange hale. Den er lettlært, lydig, og som navnet tilsier, en dyktig vannapportør. Den elsker å jobbe og bør få lov til å bruke hodet og kroppen sin. den er svært intelligent, og spesielt hengiven overfor sine venner.