Curly Coated Retriever
Sammenlikne med:   

Curly Coated Retriever


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Curly Coated Retriever:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 110
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 1: Retrivere
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Sporting
Naturally active and alert, Sporting dogs make likeable, well-rounded companions. Members of the Group include pointers, retrievers, setters and spaniels. Remarkable for their instincts in water and woods, many of these breeds actively continue to participate in hunting and other field activities. Potential owners of Sporting dogs need to realize that most require regular, invigorating exercise.
ANDRE NAVN: Curly
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 30-35 kg
Tispe: 30-35 kg
HØYDE: Hann: 68,5 cm
Tispe: 63,5 cm
FARGE(R): Sort, leverbrun
PELSLENGDE: Kort, vannavstøtende
PELS: Krøllet
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Curly Coated Retriever
 

Curly coated retriever regnes som den eldste av de engelske retrieverne, men er kanskje den mest sjeldne å se. Den har en meget karakteristisk krøllet pels.

Curly coated retriever ble populær i England fordi den var en meget dyktig apportør på fuglejakt. Den har således alltid vært for jakthund å regne, men i dag er den mer å betrakte som god brukshund og en svært spesiell og flott familiehund. Den skal ha svært god luktesans.

 

Rasestandard
Curly coated retriever er rektanglær i kroppen og minner mye om en flat coated retriever, hadde det ikke vært for den krøllete pelsen. Brystkassen er dyp og lendepartiet kort. Halsen er måtlig lang og skal ikke ha løs hud. Hodet er langt, skallen lang og flat. Kraftig kjeveparti. Snuten skal har samme grunnfarge som pelsen. Ørene er lavt ansatt og ligger tett inntil hodet, dekket med kort krøllet pels. Halen er måtlig kort og bæres rett (ikke høgt eller bøyd). Pelsen er krøllet over hele kroppen og er vannavstøtende. Fargen er sort eller leverbrun. Idealhøyde for en hannhund er 68,5 cm, mens tispen skal være 5 cm lavere. Vekten ligger normalt på ca. 30-35 kg, avhengig av kjønn.

Lynne og væremåte

Curly coated retriever er en tøff, pågående, sterk, aktiv og meget modig hund, som best passer for familier som er aktive selv. Den er vanligvis rolig og tillitsfull av natur, men ofte svært selvstendig. Den trenger såvel fysyske som mentale oppgaver for å triver godt. Den krever en bestemt, men tålmodig og myk leder. Den skal være flink med barn, men må ikke sammenlignes med labrador retriever i så måte. Rasen er svært glad i vann og er en dyktig svømmer.

Annet

Dette er en hund som definitivt ikke trives alene hjemme. Pelsen trenger stell minst 2 ganger i uken, men bør ikke såpevaskes oftere enn absolutt nødvendig (av hensyn til de vannavstøtende egenskapene).

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!