Petit Basset Griffon Vendeen
Sammenlikne med:   

Petit Basset Griffon Vendeen


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Petit Basset Griffon Vendeen:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 067
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 14-18 kg
Tispe: 14-18 kg
HØYDE: Hann: 34-38cm
Tispe: 34-38cm
FARGE(R): Flere
PELSLENGDE: Mellomlang
PELS: Stri
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Petit Basset Griffon Vendeen
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

Petit basset griffon vendeen er en hunderase som kommer fra Frankrike. Basset betyr nær til marken.

Disse hundene er kjempe søte og fine.
Tommelregelen er at de skal være dobbelt så lange som høye. De er energiske, oppvakte hunder og de kalles "den glade rasen"
Det er en gammel fransk rase som stammer fra 1500-tallet. Den ble utviklet fra basset vendèen som er en større slektning. Hundens lange ører styrker luktesansen, ørene vifter dufter mot snuten og holder dem der. Det gjør den til en utmerket sporhund som kan følge kalde spor, altså veldig svake duftspor over en lengre strekke. De er en naturlig sporhund og de elsker det.
De kan bo hvor som helst, men de elsker å lage lyd, de bjeffer, uler og prater så det er ingen lydløs hund. De sier ifra når de ser noe spennende, de liker å bruke hodet og være aktive.
Den tette strie pelsen må børstes jevnlig og nappes for å fjerne dødt hår. Den har også en tendens til å trekke til seg møkk.
Den logrer alltid med halen og er klar for lek og moro, så ønsker du deg en underholdende hund som gjør deg glad bare ved å være søt, så kan nok dette være hunden. De er intelligente og lettrente, så begynn tidlig og vær tålmodig for de kan være litt rampete. Den passer bra som familiehund for familier med litt eldre barn.

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!