Haldenstøver / Haldenhound
Sammenlikne med:   

Haldenstøver / Haldenhound


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Haldenstøver / Haldenhound:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 267
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
ANDRE NAVN: Bisseberghund, ankerstøver
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 17-23kg
Tispe: 16-22kg
HØYDE: Hann: 52-60cm
Tispe: 50-58cm
FARGE(R): hvit med svarte flekker
PELSLENGDE: Kort
PELS: Glatt med rette, tette dekkhår
PELSSTELL: En del
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Aktiv
 

Treff i DogLex

Haldenstøver / Haldenhound
 

Haldenstøver er trolig den eldste av de norske drivende jakthundrasene, men ingen vet akkurat når den oppsto. Den var tidligere også kjent som bisseberghund og ankerstøver.
Haldenstøveren er en rektangulær hund, stolt og kraftig, men ikke tung. Den har kraftig rygg og et bredt muskuløst lende med svakt hellende kryss. Dypt, eggformet bryst med godt hvelvede ribbein, de bakerste lange, og ubetydelig opptrukket buklinje. Pelsen er glatt med rette, tette dekkhår og tett underull. Fargen er hvit med sorte flekker, tanfargede(brune) tegninger på hodet, på beina og undersiden i overgangen mellom sort og hvitt. Sort farge får ikke dominere, og små sorte og brune spetter er uønsket. Hannene blir 52-60 cm i mankehøyde (ideelt 56 cm) og tispene 50-58 cm (ideelt 54 cm) høye.

Haldenstøver er en drivende halsende jakthund som brukes til jakt på hare, rødrev og gaupe. Den regnes som energisk og utholdende og tåler godt kulde.

Haldenstøveren regnes som en snill og omgjengelig familiehund som trenger en del mosjon for å trives.

Pelsen trenger jevnlig vedlikehold.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!