Griffon Nivernais
Sammenlikne med:   

Griffon Nivernais


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Griffon Nivernais:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 017
Gruppe 6: Drivende- og sporhunder
Seksjon 1: Drivende løshunder (støvere)
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: -
Tispe: -
HØYDE: Hann: 55-60cm
Tispe: 55-60cm
FARGE(R): Gråsprengt med forskjellige fargenyanser
PELSLENGDE: Kort
PELS: Grov, lodden
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Griffon Nivernais
Støvere
[...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som jager vilt gjennom sporing og skjelling (så...]
 

The Griffon Nivernais er en hunderase av scenthound type. Dagens rase er en rekonstruksjon av en gammel type hund fra Nivernais regionen i Frankrike. Den er en allsidig jakthund, blir brukt på smått og stort og jakter både alene og i flokk.

 

Den Griffon Nivernais er en middels stor hund, 55 til 60 cm (21,7 til 23,6 ins) ved manken, med en særegen grov (lodden) pels, lange drop ører, og en lang hale båret opp og i en svak bue. Kroppen er lengre enn de fleste franske hundene, og er konstruert mer for utholdenhet enn for fart. Som et rekonstruert rasen, går rasestandarden til mye mer detaljer med hensyn til kroppen proporsjoner, struktur, og pels enn det som er vanlig for en brukshund.

Farge på pelsen er gråsprengte generelt utseende, Gris Clair til gris Sanglier, lys grå til villsvin grå. Pelsen er agouti, med hvert hår mørkere i bunnen enn spissen. Hvite hår er spredt gjennom pelsen. Fargene er fawn veldig lett kledde med svart (poil de lièvre, hare pels), sable kledde med svart (Gris loup, ulv grå), og fawn klædde med blå (gris bleu, grå blått). Det kan være en liten hvit flekk på brystet.

Rasen har en god nese og en god stemme, og er en god og veldig våken jakthund til jakt i kratt og vanskelig terreng. Eksempler på Griffon Nivernais har blitt eksportert til andre land, hvor de er fremmet som en sjelden rase for de som søker en unik kjæledyr.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!