Volpino Italiano
Sammenlikne med:   

Volpino Italiano


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Volpino Italiano:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 195
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 4: Europeiske spisshundraser
STØRRELSE: Liten
VEKT: Hann: ca.5 kg
Tispe: ca.5 kg
HØYDE: Hann: 27-30 cm
Tispe: 23-25 cm
FARGE(R): Hvit eller rød.
PELSLENGDE: Langhåret
PELS: Tykk,utstående
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Volpino Italiano
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Volpino italiano kalles også italiensk spitz og florentinsk spitz og stammer som navnet sier i fra Italia, der mange mener den alt oppsto under bronsealderen
Volpino italiano er litt rektangulær i formen, noe som klart peker mot et slektskap med japansk spisshund. Hodet er tyspis kileformet og snuten spiss. Pannen har tydelig stopp og selve snuten og leppene er sorte. Ørene er triangulære, relativt små, spisse og stående. Ryggen er rett og buklinjen noe opptrukket.

Pelsen ligner tysk spitz, men skal være helhvit eller ensfarget rød (som er meget sjelden). Champagnefarget pels er også tillatt, men altså ikke like ønskelig. Den skal ha løvemanke (man) rundt halsen. Hannhunder blir ca. 27–30 cm i skulderhøyde og veier gjerne omkring 5 kg, mens tispene blir ca. 2 cm lavere og noe lettere.

Volpino italiano kan nok se forfinet og liten ut, men den er faktisk en meget habil brukshund. Tradisjonelt ble den benyttet til å gjete og vokte sauer i de italienske fjellene, og noen hevder at dette ofte skjedde i samarbeid med maremma. Den dag i dag er den en ypperlig vakthund som villig varsler når fremmede elementer nærmer seg dens domene. I tillegg er den en svært hendig familiehund og en heller spennende og sjelden utstillingshund.

For de rette kan denne hunden bli en ypperlig familiehund. Den er normalt tillitsfull, livlig, glad og leken, og rasen er kjent for å ha stor personlighet. Den er gjerne svært mistenksom overfor fremmede, men normalt ikke aggressiv. man må imidlertid påregne at den skjeller når fremmede kommer på besøk. Som hund trenger den en fast hånd og tidlig, men tålmodig dressur. Den kan bli litt sjalu, men normalt ikke i samme grad som tysk spitz. Den bør imidlertid ikke skjemmes bort. Den er glad i mosjon og ofte utholdende, men den trenger også andre oppgaver for å trives maksimalt. Noen former for hundesport passer den godt.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!