Yorkshire Terrier
Sammenlikne med:   

Yorkshire Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Yorkshire Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 086
Gruppe 3: Terriere
ANDRE NAVN: Yorkie, York, Yt
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 1,4- 3,1 kg
Tispe: 1,4 -3,1 kg
HØYDE: Hann: 15-17 cm
Tispe: 15-17 cm
FARGE(R): Blå og tan
PELSLENGDE: Langt
PELS: Silkeaktig
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Lite
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Yorkshire Terrier
Hundebitt
[...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. statistikk i norge føres det ingen o...]
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Rasen kommer fra England og ble første gang registrert av KC i 1886, men utviklingen av rasen startet lenge før de offisielle nedtegningene.

Over det meste av England, hadde ikke livegne arbeidere lov til å jakte. Loven stammer fra 1100 tallet. De livegne fikk kun lov til å holde veldig små hunder som ble ansett for å være uegnet til jakt. Loven ble strengt håndhevet og alle hunder ble målt. Kunne hunden passere gjennom en løkke på 18 cm var den liten nok.

Waterside terrier. Var hovedsakelig å finne i Yorkshire mot slutten av 1700 tallet. Den fikk navnet sitt fordi den løp langs elvene og kanalene og spiste rester etterlatt av båtfolk. Rasen dannet det genetiske grunnlaget for Yorkshire terrier. Waterside terrieren hadde en noe lenger pels som var blålig av farge og den hadde tan markeringer på hodet.

Clydesdale og Paisley terriere. Dette var to av de mange skotske terrierne, de kom fra Skottland til England fra 1785 og fremover(den industrielle revolusjonen). De dannet grunnlaget for flere av terrierrasene.

Ved begynnelsen av 1800 tallet, begynte arbeiderne å utvikle hunderaser, delvis for å bedre sin egen levestandard.

Huddersfield Ben er kjent som stamfar til alle Yorkshire Terriere. Resultat av et nøye planlagt avlsprogram. Han ble født i 1865. Isitt korte liv vant han 70 premier på utstillinger, og var meget suksessrik i The ’rat pit’, en vanlig sport på den tiden.

Ben`s etterkommere utviklet seg gradvis til den Yorkshire Terrier vi kjenner i dag. I de tidligere årene var det viktig for oppdrettere at ingen utpregede dvergpreg oppstod.

Oppdrett av Yorkshire Terrier hadde opprinnelig som formål:

  1. Lysreflekterende silkepelser.
  2. Egnet til rottejakt- små, kompakte, kvadratiske kropper. Temperament.